torsdag 5 januari 2012

Ridning tisdag 3/1

Inledde dagen med att frigöra vår 20 m långa uppfart från ett snö täcke på 50 cm, äntligen klar = plogbilen kommer och fixar en ny stor vall... Bra träning för armarna!

Åkte först ut till Stanley, tanken var att rida ut en sväng men då han fick snöstyltor direkt och bara halkade mest hela tiden kändes det dumt att riskera något speciellt när hästen varit skadad och inte är min. Så vi vände tillbaka och ägnade oss åt massage istället, tror Stanley var nöjd med bytet!
Tänkte ta en bild men, hade till och med lyckats komma ihåg kameran men så fasen hade den slut på batterier...

Vidare till SURF och hopplektion på älsklings Kate. Rakriktning stod på schemat och det var lättare sagt än gjort! Började med att rida fram på kvartslinjerna mot speglarna så fick vi bedöma vår rakhet själva. Sedan arbetade vi med en linje på rätt upp.
1. Två hinder 
2. Två hinder med infångare
3. Tre hinder med infångare, första hindret består av 4 sockerbitar
4. Tre hinder med infångare, första hindret 2 sockerbitar och sista hindret 2 sockerbitar
5. Tre hinder, 2:a hindret med infångare och de andra två hindren bestod nu bara av sockerbitar...

Nyttig övning och jag kan tala om att man vågade inte rida annat än rakt haha. Kates var duktig även om hon saknar lite vana och vinglar lite hit och dit så kan jag säga att vi sista gången hoppade spikrakt (dock med ett knassprång på sista sockerbitshindret, men raka var vi!!)
Kates och jag i augusti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar